Gedachten op dinsdag: Omgaan met verandering

Home / Gedachten / Gedachten op dinsdag: Omgaan met verandering
Gedachten op dinsdag: Omgaan met verandering

‘O oude boom in de achtertuin / hoe kaal en lelijk is je kruin/ ik vraag me af of jij nog leeft / zo weinig vruchten als je geeft.’ – Martinus Nijhoff, de twee nablijvers

Mensen om me heen vallen, alsof het bladeren van de bomen zijn. Mijn vrouw meldde zich ziek op het werk, de stagiaire belde af en ook ik zelf ervaar opstartproblemen. De herfst heeft zijn intrede gedaan en omgaan met deze verandering heeft op de meeste mensen fysiek zijn weerslag.

‘Omgaan met verandering’ – het is de basis van elk verhaal, de bron van elk arbeidsconflict, het staat welbeschouwd aan de basis van alle goede communicatie. De wereld verandert constant en daarover berichten we – hopelijk op een herkenbare en persoonlijke manier, want de wereld kan wel wat warmte en menselijkheid gebruiken. Zeker als de dagen kouder worden.

Tip: Stel je jezelf de vraag, als je iets schrijft: wat verandert er, en wat merkt mijn publiek daarvan? Als het antwoord ‘niets’ is, kun je beter een ander onderwerp kiezen om over te publiceren.

Tot dinsdag!